Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čas zastavení

23. 12. 2008

 

Čas zastavení.
                V dnešní uspěchané době často nemáme čas na to, abychom si udělali čas, pozastavili se a popřemýšleli nad tím, jak ten čas letí. Podstatné jméno čas se v našem životě skloňuje ve všech pádech, řada lidí stále nemá čas cokoliv stihnout. Bohužel ani vánoční čas mnohé nezastaví v ustavičném shonu, přestože by to mělo být období klidu, pohody, lásky i trochu nostalgie.
Čím je člověk starší, tím více si uvědomuje sílu vánoc, vzpomíná na vánoce svého dětství a mládí, protože „Nic neběží rychleji než léta“ jak praví básník.
                Vánoce spolu s posledními dny roku je rovněž období bilancování a různých předsevzetí. Uplynul rok od doby, kdy jsem začal psát do Deníku a kdy jsem jen opatrně a zkusmo napsal první článeček. Netušil jsem, že mě tento projev „chytí“ a článků bude přibývat. Snad jsem tím i trochu přispěl k propagaci své domovské obce Černá v Pošumaví, snad jsem i potěšil příznivce a milovníky historie, protože toto téma je mi v současné době nejbližší.
                Českokrumlovský deník jako patriot odebírám a čtu denně a stále v něm nacházím mnoho inspirace pro sebe.Samozřejmě, že mnoho zpravodajských článků může člověk nalézt ve spoustě deníků, mnohdy i levnějších, v televizi a na internetu se dozvíme ty nejnovější zprávy, ale člověk si chce přečíst zejména, co se děje bezprostředně kolem něho. Především však se těším na Deník Ivana Hoffmana, na fejetony, zejména Milana Fridricha a Milana Markoviče a na články ostatních dopisovatelů – reportérů.
Proto zůstávám Deníku věrný a trávím s ním příjemné chvíle jako čtenář i jako „reportér“.
                Přeji proto všem pracovníkům českokrumlovské redakce rovněž příjemná vánoční zastavení a mnoho úspěchů v nadcházejícím roce 2009.
A nakonec citát mého oblíbeného básníka Jiřího Žáčka: „Čas, že jsou peníze? Zkuste si uložit v bance mládí a vyzvednout si je po padesáti letech“.
23.12.2008