Jdi na obsah Jdi na menu
 


OSLAVY OBCE ČERNÁ JIŽ V SOBOTU

Oslavy obce Černá v Pošumaví již v sobotu

V sobotu 30. června bude v Černé v Pošumaví uspořádán již pátý ročník slavností na počest založení obce.

Přestože se nejedná o výročí kulaté, tradice započatá v roce 2008 (oslavy 740 let) se zcela ujala. A tak ještě před více než dvouměsíčním maratónem dennodenních kulturních a sportovních akcí v rámci takzvaného Léta v Černé v Pošumaví se uskuteční tato samostatná akce pod pivním stanem vedle autobusového nádraží.

První vystoupení však předvede v místním kostele již od půl jedné pěvecký sbor Harmonie z Frymburka, pod vedením učitelů hudby manželů Rolčíkových z Umělecké agentury Rolčík.

Po slavnostním zahájení, které provede starostka obce Irena Pekárková ve 14 hodin, začne kolotoč různých kulturních žánrů. Nejprve zahraje pohádku pro děti Šaškova škatulka zájezdové divadélko KOS z Českých Budějovic, jehož hlavní protagonisté Milena Kolářová a Zdeněk Říha přinášejí radost našim malým posluchačům již několik let.

Poté vystoupí se svými tanečními kreacemi úspěšná místní taneční skupina Vrtule pod vedením Áji Suchánkové a představí se také další taneční skupina Storm Dancers z Českého Krumlova, kterou vede Alena Brožová.

Populární jihočeská dechová kapela Budvarka přinese určitě radost zejména všem našim starším spoluobčanům a vyplní hlavní odpolední čas od 16 do 20 hodin.

Večerní program pak bude v režii country skupiny Pauza ze Strakonic, která vznikla již v roce 1988 a měla úspěchy na několika ročnících Porty. Skupina se však od té doby postupně obměnila, omládla a je velmi úspěšná nadále, ostatně v Černé je již svým vystoupením známá. Hudba ve stylu country je vcelku oblíbená u všech věkových kategorií, a tak si jistě každý přijde na své.

Ve 22 hodin bude zpestřením programu i ohňostroj, samozřejmě, že jsou připraveny i stánky nejen s občerstvením, ale i dalšími prodejními produkty, chybět nebudou i další atrakce, zejména pro děti.

Předpovědi počasí na tento den jsou velmi optimistické, a tak si lze jen přát, aby každý návštěvník oslav byl plně spokojen a po celý den v dobré náladě.

Českokrumlovský deník:  Úterý, 26. Červen 2012