Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sloupek kronikáře

4. 5. 2011

 

Sloupek kronikáře
 
            Byl jsem požádán starostou naší obce,zda bych byl ochoten vést Obecní kroniku. Jelikož jsem tuto práci již dělal a kroniku vedl a psal v letech 1976 – 1989 a dále pro časové zaneprázdnění nepokračoval, rozhodl jsem se, že to znovu zkusím. Obecní zastupitelstvo tento návrh projednalo a vedením kroniky obce mě znovu pověřilo.
            Mým úkolem nyní bude postupně zdokumentovat vynechané období s důrazem na vývoj a důležité akce v obci. Znamená to vycházet z vlastních poznatků, ale především ze styků s občany, firmami a organizacemi v naší obci.
Jde o úkol velmi náročný, neboť během těchto let se odehrálo tolik změn ve všech oblastech života obce, že většinu toho postihnout vyžaduje mnoho času a úsilí.
            Byl bych proto každému, koho o to požádám, vděčný za vstřícný postoj a pomoc při doplňování poznatků z uvedených let.
Vedel záznamu je nutno shromažďovat a uchovávat další materiály jako fotografie, plakáty, vyhlášky, navštívenky, pozvánky, články v tisku a různý firemní materiál.Pokud by kdokoliv mohl tento materiál poskytnout, pomůže tím prostřednictvím kroniky naším budoucím potomkům k poznání období, které právě prožíváme.
            Souběžně s hodnocením a popsáním vynechaného období, je důležité zaznamenat události roku 2003, tak jak je kronikářsky obvyklé, nutné a potřebné.
Rok 2002