Jdi na obsah Jdi na menu
 


25.let knihovnické činnosti

14. 5. 2011

 

25.let knihovnické činnosti. 
 
Zastupitelstvo Obce Černá v Pošumaví, spolu s Obecním úřadem d ě k u j e jménem všech čtenářů a návštěvníků obecní knihovny paní Marcele Novotné za vzorné vedení obecní knihovny v uplynulých 25 létech.
Mnoho z nás čtenářů si pamatujeme umístění knihovny v prostorách tzv.Agitačního střediska, kde paní Novotná od r.1982 svou funkci vedoucí knihovny začínala.Kolik to bylo hodin, které věnovala nejenom pravidelné výpůjční době pro své čtenáře, ale bylo nutno průběžně zajišťovat obměnu knižního stavu a především péči o knihy a časopisy jejich přebalováním, popisem a vzorným zařazením v regálech.
Pak přišlo stěhování do nového současného prostoru, který se stále vylepšuje a evidence knižního stavu prostřednictvím počítače zdokonaluje.Nakonec přibyla i starost o další počítače na kterých zájemci surfují po internetové síti.
Přejme si tedy, aby knihovna i v dnešní době, která je více nakloněna jiným sdělovacím prostředkům, fungovala vzorně a pečlivě i v dalších létech pod vedením paní Marcely Novotné.
 
 Čtenář ing.František Záhora - 2007